Рене Флеминг

Аз Википедиа
Ҷаҳиш ба: новбари, Ҷустуҷӯи
Ба ин мақола дигар саҳифаҳои мақолаҳои Википедиа пайваст нестанд.
Лутфан, аз ҷустуҷӯ истифода баред ва пайвандеро аз рӯи қоидаҳои кабулшуда гузоред.
Рене Флеминг

Рене Флеминг - Renée Fleming (тав. 14 феврал 1959), овозхон, сопранои Амрикоӣ, ки хусусан опера ва ҷазз мехонад. Вай яке аз беҳтаринҳо дар ҷаҳон мебошад.

Зиндагинома[вироиш]

Флеминг дар Индиана, Пенсилвания таваллуд шудааст ва дар Рочестер, Ню Йорк ба воя расидааст.

Таҳсил[вироиш]

Вай мусиқиро дар Мактаби Мусиқии Крейн дар Донишгоҳи Ню Йорк дар Потсдам омӯхтааст.

Сабти мусиқии машҳур[вироиш]

Флеминг бисёр мусиқии машҳурро дар Полиграм ва Декка сабт кардааст.

A Prairie Home Companion

Дискографияи қисмӣ[вироиш]

  • Strauss Four Last Songs RCA 1996
  • Mozart Arias Decca 1996
  • Schubert Lieder Decca 1997
  • Signatures Opera arias By Mozart, Verdi, Britten, Strauss, w. Georg Solti, Decca 1997
  • The Beautiful Voice Decca 1998
  • I Want Magic American Opera Arias, Decca 1998
  • Star Crossed Lovers Duets with Plácido Domingo, Decca 1999
  • Strauss Heroines Decca 1999
  • Renée Fleming Decca 2001
  • Night Songs Lieder by Debussy, Fauré, Marx, Strauss, Rachmaninov, Decca 2001
  • Bel Canto Arias by Donizetti, Bellini, Rossini, Decca 2002
  • Under the Stars Broadway Duets with Bryn Terfel, Decca 2003
  • By Request Decca 2003
  • Handel Arias Decca 2003/2004
  • Requiem Philips 2004
  • Haunted Heart Decca 2005
  • Sacred Songs Decca 2005
  • Homage - The Age of the Diva Decca 2006

Эзоҳ[вироиш]

  • Fleming, Renee. The Inner Voice: the Making of a Singer. Paperback ed. New York: Penguin Group, 2004.

Пайвандҳои беруна[вироиш]