Шуҳра Савлатӣ

Мавод аз Википедиа — донишномаи озод
Jump to navigation Jump to search
Шуҳра форсӣ: شهره
Фотимаи Савлатӣ форсӣ: فاطمه صولتی
Shohreh Solati Interview, Shabahang program, VOA - 12 September 2016 (1).jpg
Иттилооти асосӣ
Номи пурра

Шуҳра Савлатӣ

Санаи таваллуд

4 январ 1978(1978-01-04) (42 сол)

Зодгоҳ
Солҳои фаъолият

1975 — то ҳол

Кишвар
Касб(ҳо)

овозхон

Асбоб

вокал[d]

Сабк

мусиқии поп

Ношир(он)

Caltex Records[d], Taraneh Records[d] ва Avang Music[d]

shohreh-solati.com
Commons-logo.svg Аудио, фото, видео дар Викианбор

Шуҳра Савлатӣ (форсӣ: شهره صولتی‎; тав. 4 январи 1957 дар Теҳрон) — сарояндаи машҳури эронӣ. Ҳунарнамои хешро сол дар саҳна соли 1975 оғоз намуда, пас аз Инқилоби исломии Эрон аз соли 1979 дар мамолики хориҷӣ ҳунарнамои намудааст.

Дискография[вироиш]

  • 1975: Dokhtar-e-Mashreghi
  • 1980-е: Salam
  • 1980-е: Telesm
  • 1990-е: Sheytoonak
  • 1990-е: Jaan Jaan
  • 1990-е: Mix
  • 1990-е: Joomeh Be Joomeh
  • 1990-е: Sekeh Tala
  • 1990-е: Mehmoon
  • 1990-е: Ham Nafas
  • 1990-е: Marmar
  • 1990-е: Khatereh
  • 1990-е: Panjereha
  • 1990-е: Yeki Yekdooneh
  • 1990-е: Sedaye Paa
  • 1990-е: Gereftar
  • 1990-е: Nemizaram Beri
  • 1994: Zan
  • 1996: Ghesseh Goo
  • 1997: Shenidam
  • 1998: Aksaasho Paareh Kardam
  • 1999: Sayeh
  • 2000: Hekayat
  • 2001: Atr
  • 2002: Safar
  • 2003: Pishooni
  • 2004: Yaram Koo
  • 2005: Havas

Пайвандҳо[вироиш]